czwartek, 18 stycznia 2018

Keto pralinki


 Dzięki przepisowi na na kokosowe kuleczki od Revy popełniłam te oto pralinki z masła migdałowo-fistaszkowo-słonecznikowego które zrobiłam żeby upiec ciasteczka
Masło zrobiłam w proporcji 2:1:1plus 2 łyżki oleju kokosowego i dużej szczypty soli himalajskiej.W keto sól jest sprzymierzeńcem. Jak się robi masło każdy wie.

PRZEPIS na pralinki:
50g.masła
100g.masla orzechowego
2 łyżki mąki kokosowej
1 łyżka erytrolu (opcjonalnie)
Kilka kropel migdałowego ekstraktu jeżeli lubisz ewentualnie wanilii
Wszystkie składniki zmiksować razem delikatnie ,tyle aby się masa połączyła.
I teraz tak:
Albo wyłóż masę do foremki silikonowej na pralinki (kupiłam w ikea) i wstaw do lodówki
Lub wyłóż papierem małą foremkę ewentualnie zwykłą miseczkę i przełóż do niej masę.
Wstaw do lodówki.
Jak masa będzie twarda na wierzchu polej czekoladą czy to w formie czy w formie do pralinek  i wstaw do lodówki.
Na drugi dzień można wyjąć i jeść. Oczywiście wyjęte z formy trzeba pokroić.
Trzymaj w lodówce i pałaszuj kiedy najdzie Cię ochota na słodkie. 1szt nie wiecej  😉
Całość bez erytrolu i czekolady :
B;25,9
T;94,6
W;17,2



1 komentarz:

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...