wtorek, 29 listopada 2011

A MOŻE TAK CIEPŁĄ KANAPKĘna drugie śniadanko lub podwieczorek?

Kanapki są dobre na wszystko,a te na ciepło szczególnie uwielbiane i przez dużych i przez małych łasuchów.
Pyszne ciepłe z rozpływającym się serem takie lubię najbardziej.Do środka pakuję to na co mam ochotę ,ale najważniejsza jest tu mozzarella.Z tym serem taką kanapkę można zrobić nawet na słodko.Moja dzisiejsza wersja to mozzarella,szynka,pomidor i bazylia 
.Zapraszam na smaczną przekąskę:)

PRZEPIS:

Tosty,mozzarella,szynka,bazylia
mleko, jajko (ilość uwzględniona od ilości kanapek)
mąka

sól,pieprz
Olej do smażenia(użyłam leju kokosowego)


mleko rozbełtać z jajkiem,przyprawić)
tosta obłożyć składnikami(ser w plastry) przykryć drugim tostem 
tosta dociskamy i moczymy z obu stron w mieszance jajeczno mlecznej
obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na złoto.
Można zrobić też jak Nigella,osobno mleko i jajka .Wtedy najpierw zamaczamy tosta w mleku potem w mące a potem w jaku.Ale ja poszłam trochę na skróty:)




Posted by Picasa

12 komentarzy:

  1. zapiekane kanapki? ja zawsze chętna!

    OdpowiedzUsuń
  2. oj, ja chętnie! :)

    kulinarnyoliwek.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. To będzie moje jutrzejsze śniadanie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmmmm, chętnie jedną skubnę :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dzięki dziewczyny:)Ja takie kanapki robię w dużych ilościach bo moje dzieci też je bardzo lubią nawet najmłodszy niejadek na taką kanapkę się da skusić:)

    OdpowiedzUsuń
  6. mniaaaam! :)

    a ja dopiero do domu weszłam od rana, zjadłabym nawet na obiad!

    OdpowiedzUsuń
  7. Gdybym miała w szkole kuchnie... :D

    OdpowiedzUsuń
  8. pycha o kazdej porze dnia i nocy :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Takie proste, a cieszy chyba każdego:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Thank you!
    It's lovely in here too.:-)
    Stina

    OdpowiedzUsuń
  11. Mogłabym jeść tylko takie kanapki :)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...