piątek, 5 października 2012

ROLADKI DROBIOWE Z BAZYLIĄ,MOZZARELLA I SUSZONYMI POMIDORAMI...czyli pomysł na papirus

 Na wstępie chcę przeprosić, że od dłuższego czasu nic nowego na blogu się nie pojawiło i podziękować wszystkim którzy się o mnie martwili ,bo i takie słuchy mnie doszły;)Jaś poszedł do przedszkola a ja małymi kroczkami zaczynam tworzyć swój mały biznes i to mi ostatnio zabrało większość czasu.Na moim drugim blogu pokażę co ostatnio robiłam:) Zapraszam na mój  drugi blog 
A dziś super szybkie danie z papi5usem w tle.Otóż dzięki Ewie z" mojetworyprzetwory: miałam okazję wypróbować papirus z Winiary i tym samym  wziąć udział w konkursie który jest organizowany na DURSZLAKU pt" DOŁĄCZ DO REWOLUCJI NA TALERZU"Bo w sumie gdyby Ewa mi nie wspomniała i nie przysłała mi torebki z papirusem to w tym zamęcie jaki ostatnio mam nie podjęłabym się wzięcia udziału w konkursie.Ewuś bardzo dziękuję!!
Poczytałam też różne opinie na temat tego wynalazku  i cóż ile ludzi tyle różnych opinii zresztą ja zawsze uważam ,że każdy ma prawo wyrażać swoją opinię .Moja jest taka ,że mnie bardzo zaskoczyło to całe smażenie na papierze ale pozytywnie.Myślałam że papier się będzie palił a tu nic takiego nie miało miejsca.Mięsko naprawdę soczyste i pyszne w smaku pięknie przeszło smakami przypraw i ziół.Szczerze mówiąc(pisząc) są tacy co nie tykają gotowców i są tacy którzy to robią i się nie wstydzą ale znam też takich co kupują czasami torebkowe jedzenie  a mówią, że nigdy nie kupują  ,srutututu jak mawiają niektórzy;) Mnie się bardzo spodobało smażenie na papirusie i z pewnością będę miała go zawsze pod ręką tak na wypadek kiedy  braknie mi pomysłu na coś smacznego.
Ja przygotowałam 2 dania .Pierwsze to pyszne i soczyste roladki ,bo kto powiedział ,że się nie da? A drugie to bułki napakowane równie pyszne i też mięso wykorzystałam inaczej niż w przepisie na opakowaniu. .Przepis w drugim poście.

PRZEPIS:
 papirus z ziołami prowansalskimi
2 piersi z kurczaka (czyli jedna cała)
DO ŚRODKA:
liście bazylii
ser mozzarella
pomidory suszone



 Piersi rozbiłam w torbie foliowej aby się nie porobiły dziury w mięsie ,posoliłam ją lekko z wierzchu 
Obłożyłam liśćmi bazylii , mozzarellą i suszonymi pomidorami
 Zwinęłam mięso , położyłam na papirusie i owinęłam je tak aby cała roladka obtoczyła się w przyprawach
Patelnię rozgrzałam po czym zmniejszyłam ciepło o połowę i smażyłam mięso po 7 min z każdej strony ,czyli z 4 stron .Przekładając mięso pomagajcie sobie drewnianymi łopatkami.
                                                  A tak wyglądało po przekrojeniu...mniam:) polecam bo naprawdę smaczne .
                                                                  Przepis na konkurs

5 komentarzy:

  1. Kasiu, wykorzystałaś go przepysznie! Trzymam kciuki za wygraną i za Twój biznes, niech się rozkręca tak i w takim kierunku jak sobie tylko tego życzysz!

    p.s. zrobiłam się głodna, baaardzo głodna;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie kupiłam produkty i zobaczymy jak wyjdzie, wydaje się prosto i smacznie ;)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...