Etykiety
:)
(1)
.
(1)
babeczki
(4)
Babki
(5)
bezglutenu
(1)
bezglutrnenu
(1)
BISZKOPT
(1)
Boże Narodzenie
(5)
bułki
(8)
chałki
(2)
chleb
(36)
chłodnik
(3)
chrusty
(1)
ciasta
(10)
ciasta bezowe
(2)
ciasta z kremem
(5)
ciasta z owocami
(15)
ciasteczka
(12)
ciasto drożdżowe półfrancuskie
(1)
deser
(8)
Do chleba
(10)
dziczyzna
(1)
faworki itp.
(1)
HAND MADE
(7)
indyk i kura
(14)
kaczka
(1)
KARNAWAŁ
(5)
KASZA
(3)
Kasza Jaglana
(6)
KETO LCHF PALEO
(15)
kluski i makarony
(20)
koktajle
(6)
lody
(1)
MAJONEZ
(2)
marynaty do mięs
(3)
mięsa
(16)
mięso mielone
(9)
muffinki na słodko
(4)
muffinki wytrawne
(2)
muffins
(3)
na jeden kęs
(6)
na zdrowie
(5)
nabiał
(3)
naleśniki
(2)
nalewki
(3)
napoje
(1)
napoje gorące
(1)
ocet domowy
(2)
omlety
(3)
Orkisz
(3)
owoce morza
(1)
Pasztet
(1)
pasztety
(10)
pączki
(2)
PIERNIK
(2)
piernikowo
(4)
pierogi
(8)
pizza
(4)
placuszki
(6)
placuszki wytrawnie
(5)
podwieczorki
(1)
POMAGAJMY INNYM
(2)
prosto z anglii
(7)
przekąski antipasti tapas
(9)
różności
(6)
ryby
(3)
ryż i spółka
(3)
sałatki
(18)
serniki
(12)
smaczny kurdystan
(1)
sorbety
(1)
sosy sałatkowe
(6)
spiżarnia
(31)
Suflety wytrawnie
(2)
Śledzie
(4)
śniadania
(4)
tarty na słono
(7)
Testownica
(1)
thermomix
(7)
Torty
(11)
VEGE
(5)
warzywniak
(12)
WEGE
(9)
wędlina domowa
(3)
WSPÓLNE PICHCENIE:)
(1)
z ciasta drożdżowego
(11)
z ciasta francuskiego
(7)
z ciasta francuskiego na słodko
(4)
ZAKWAS NA CHLEB
(1)
zapiekanki
(4)
zupy
(24)
ŻUR
(1)
Życzenia
(1)
czwartek, 7 lipca 2011
Kalarepka jest krzepka:)
Któregoś dnia stałam i gapiłam się na kalarepy w warzywniaku, zastanawiając się co mogła bym zrobić z tej kalarepki ?Jadłam już i zupę i nadziewaną nawet zapiekaną jadłam ,teraz mi się chciało jakby na surowo.Znalazłam ,a właściwie przez przypadek trafiłam na blog Kucharnia bardzo smaczny i ciekawy.A tam jak by dla mnie kalarepka, a właściwie carpaccio z kalarepy.Poszłam za ciosem i zrobiłam swoją ,słodycz jej przeplata się z sosem winegret od którego jestem uzależniona,ale to dobre połączenie Dziękuję Annie Marii z Kucharni za inspirację:)
SKŁADNIKI:)
1 kalarepka
szczypior
ser twardy
sos: 1/4 szklanki oleju
1 łyżka octu balsamico
sól,pieprz,czosnek
Kalarepkę obrałam i pokroiłam cienko(zrobiłam do na krajalnicy do chleba )
Przygotowałam sos i zalałam kalarepę
posypałam szczypiorkiem,wymieszałam i wstawiłam do lodówki
Przed podaniem posypałam serem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wydaje się wykwintne, a to kalarepka:) a jeśli z domowego ogródka, to wykwintne 100% procent.
OdpowiedzUsuńOna w swej prostocie tak wykwintne wygląda:)szkoda tylko ,że nie z mojego ogródka,ale ta akurat jest od sąsiadki z działki:)
OdpowiedzUsuńKalarepa jest w pierwszej 10 moich ulubionych warzyw :) W taki sposób jeszcze jej nie jadłam. Dzisiaj planuję zrobić zupę - krem z kalarepki:)
OdpowiedzUsuńOj jak mi miło, że skorzystałaś z przepisu! Pięknie ta kalarepka u Ciebie się prezentuje!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
bardzo smakowicie wygląda
OdpowiedzUsuńOch jak miło jak się tyle komentarzy widzi:)
OdpowiedzUsuńMopswkuchni To nie pozostaje ci nic innego jak jedną kalarepkę zostawić zrobić taką jak ta,a może odkryjesz jeszcze inne smaki które też pasują do kalarepy.Wiesz ja też bardzo lubię zupkę z kalarepki:)
Anna-Maria cieszę się ,że ci się podoba w moim wydaniu i dziękuję że mogłam sę zainspirować u Ciebie:)
Kaś wygląda i smakuje:))