czwartek, 21 lipca 2011

Muffinki z serem i szynką


Muffinki znalezione przez przypadek w książeczce dla małych dzieci.Nie mniej smakują i dorosłym również:)Sprawdzają się bardzo ,szybko się je wykonuje i są bardzo smaczne i można je zjeść bez niczego lub np. jako dodatek do zupy np. z sałaty:)

SKŁADNIKI:

300g.mąki
2łyżeczki proszku do pieczenia(dałam 1,5 łyżeczki) 
sól do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
1 jajko roztrzepane
1szkl.mleka
75g.rozpuszczonego masła
po 100g.szynki i sera żółtego 

 Szynkę i ser pokroić w drobną kostkę 
mąkę wymieszać z solą i gałką muszkat.
mleko z jajkiem i masłem 
połączyć suche z mokrymi
dodać ser i szynkę
włożyć do foremek i piec ok. 25min w 180stC
 

10 komentarzy:

  1. porywam!
    obie.
    są takie smakowite ;]

    OdpowiedzUsuń
  2. Karmel-itka. podaj adres o ci wyślę:))

    OdpowiedzUsuń
  3. Kiedyś miałam na nie ochotę, ale uciekły mi. Za jakiś czas chyba wykorzystam ten przepis. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. super fajny taki dodatek do zupy:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Trochę bałam się muffinek "na słono", ale chyba jednak się skuszę :)

    OdpowiedzUsuń
  6. robiłam podobne na 'ostro'.. są wspaniałe :)

    OdpowiedzUsuń
  7. o! nie jadlam jeszcze wytrawnych :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Dzięki dziewczyny za komentarze:) ja też kiedyś myślałam że wytrawne to be... ale spróbowałam i są smaczne ja tylko mniej proszku daję niż w przepisie bo dla mnie jest bardzo wyczuwalny dlatego następnym razem pomieszam proszek i sodę.

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...