środa, 13 lipca 2011

ROZETKI Z SEREM I JAGODAMI

Posted by Picasa
Kupiłam dziś jagody,bo mi się zachciało słodyczy,a że mam zapas ciasta francuskiego to nie mogłam się oprzeć pokusie i nie upiec małych rozetek z masą serową i jagodami.

Składniki:
1p.ciasta francuskiego mrożonego
200g.białego serka
1 zółtko
1 kubek danio waniliowe
ekstrakt wanilii
Jagody
cukier(ja nie dałam)

Ciasto rozwinąć, podzielić na kwadraty
serki wymieszać ,dodać żółtko, ekstrakt wanilii i cukru do smaku
Nakładać na środek ciasta ser i po łyżeczce jagód
Złapać ciasto za rogi i zlepić,posmarować mlekiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stC
Piekłam 30min z termoobiegiem

6 komentarzy:

  1. Jakie błyskawiczne ;) Nigdy nie pokusiłam się na takie ekskluzywne połączenie..zawsze łączyłam z kruchym lub drożdżowym.Świetny pomysł !

    OdpowiedzUsuń
  2. Szarlotek dziękuję:)Błyskawiczne jest bardzo,i praktycznie ze wszystkimi dodatkami można łączyć ciasto francuskie.Ja dużo smakołyków z tego ciasta robię.

    OdpowiedzUsuń
  3. wspaniałe! zabieram jedną.. albo hmm... dziesięć poproszę :D

    OdpowiedzUsuń
  4. shy no niestety zostały jeszcze 3szt:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wszystko w tym lubię i ciasto i ser i jagody...a najbardziej bezproblemowośc przepisu:)))

    OdpowiedzUsuń
  6. Trzcinowisko to dokładnie tak jak ja:)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...