Uwielbiam to danie za to ,że w prosty i szybki sposób można zjeść smaczny obiad czy nawet kolację.Roladki można nafaszerować praktycznie czym się chce,ale mnie najbardziej smakują z bazylią .Są delikatne a mięsko nie jest suche .Myślę że będzie smakowało wszystkim mięsożercą :)
PRZEPIS:
8 kotletów schabowych
8 plastrów mozzarelli
1cebula
świeże listki bazylii
świeży tymianek
sól ,czosnek,pieprz
mąka
olej do smażenia(najlepszy ryżowy)
Kotlety rozbić uważać,żeby nie porobić dziur, każdy kotlet doprawić przyprawami
ułożyć listki bazylii 2-3szt w zależności od wielkości lub gustu i smaku gotującego może ich być więcej
Na bazylii ułożyć plaster mozzarelli,położyć kilka igiełek tymianku
Ładnie zawinąć w roladkę spinając wykałaczką (mam specjalne metalowe) , obtoczyć w mące i obsmażyć ze wszystkich stron
Przełożyć zawijaski do wyższego garnka ,cebulę zeszklić dodać do mięska
Zalać wszystko wodą tak aby zakryło mięsko,zagotować doprawić do smaku
gotować ok.30-40min
Sos można zagęścić jeżeli wyjdzie za rzadki.
nie przepadam za mięsem, ale te roladki wyglądają szalenie apetycznie :)
OdpowiedzUsuńRzadko jadam wieprzowine, ale w tej formie prezentuje sie bardzo kuszaco!
OdpowiedzUsuńRoladki z mozzarellą? Jestem na tak! Zawsze wychodzą pyszne. :)
OdpowiedzUsuńmonami roladki są apetyczne:)
OdpowiedzUsuńMaggie Ja też rzadko ale moje głodomory bardzo lubią:)
Shaday masz rację :)