sobota, 12 listopada 2011

PASTA JAECZNA z żółtym serem

Zatęskniłam ostatnio za pastą jajeczną .Właściwie to z pastą to nie ma dużo wspólnego bo ja swojej nie ucieram na miazgę tylko traktuję jajka tłuczkiem do ziemniaków .Wolę taką grudkową lepiej nam smakuje.Nie dodaję dodatków zielonych oprócz szczypiorku bo nie wszyscy domownicy sobie życzą, ale za to dodaję trochę tartego żółtego sera bo wszyscy lubią a mój starszy syn jest jakby to łagodnie powiedzieć od niego uzależniony i gdzie się tylko da tam ser żółty dodaje:)


Jajka
ser żółty starty na tartce 
szczypior
majonez +  dobrej musztardy do smaku

szczypta czosnku
sól,pieprz do smaku


Jajka i ser łączymy razem i dodajemy majonez

W zależności  od ilości jajek  majonez dodawać po łyżce żeby nie zrobić paćki,
musztardy dodajemy tyle aby lekko zaostrzyć smak ale jak ktoś nie lubi może nie dodawać wcale.
Doprawiamy do smaku dodajemy szczypior mieszamy i zajadamy się pyszną kanapką na przykład na  śniadanie lub kolację:)

Posted by Picasa

16 komentarzy:

  1. Ale bym zjadła, niedawno upiekłam chlebek, pasowałaby:) Mmmmm!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniale się prezentuje. Bardzo lubię taką pastę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Neśka pasowałaby by bardzo,ja też do takiego domowego chlebka jadłam:)
    Duś , Slyvvia dziękuję:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmmmmm jedno z moich ulubionych śniadań :-D

    OdpowiedzUsuń
  5. Jestem wielka fanką jajecznej pasty :)

    Serdecznie zapraszam Cię po wyróznienie na mojego bloga:
    http://domiwkuchni.blox.pl/2011/11/Mile-wyrozninie-i-twardy-orzech-do-zgryzienia.html

    OdpowiedzUsuń
  6. Kasiu ale pyszną pastę zrobiłaś mmm :-) Daj troszkę bo ja tu chleb ze smalcem zajadam hihi ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam akie pasty! Smaka mi narobiłaś!
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  8. Fajny ten dodatek musztardy i czosnku. Zrobię na poniedziałek, bo ciekawa jestem smaku w porównaniu do klasycznej pasty z jajek i żółtego sera z dodatkiem jogurtu lub odrobiny majonezu.

    OdpowiedzUsuń
  9. smacznie wygląda i apetycznie na pewno dobre fajny blog dam sobie do obserwowanych :)))

    Życzę Tobie samych radosnych chwil ,
    dobrego humorku ,słoneczka i uśmiechu
    Mnóstwo powodów do radości i
    czasu na wypoczynek...

    OdpowiedzUsuń
  10. Przypomniałaś mi, że dawno pasty nie robiłam! Ja z kolei wolę taką zmiksowaną na maxa:)
    I najlepiej smakuje mi jeszcze ciepła, czyli natychmiast po zrobieniu.
    Twoja bardzo smakowita w tej zgrabnej miseczce i ciemnym chlebem do kompletu:)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  11. Robiłam kiedyś podobną jak dziewczyny były małe a teraz trzeba chyba sobie przypomnieć....wygląda pysznie:-)

    OdpowiedzUsuń
  12. smacznego,nowego tygodnia życzę oby był słoneczny i bezstresowy

    OdpowiedzUsuń
  13. Kasiu, wpadnij poczytać i odebrać wyróżnienie.:)) http://kuchniaprezydentowej.blogspot.com/2011/11/risotto-z-szynka-pomidorami-ruccola-i.html Buziaki!

    OdpowiedzUsuń
  14. Zrobione i zaliczone ;) Kolacja mniamniuśna. Więcej proszę takich nieskomplikowanych i szybkich przepisów :)) buziaki

    sąsiadka

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam Cię ponownie:)
Będzie mi ogromnie miło jeśli zostawisz swój komentarz,a może kiedyś ktoś z twoich bliskich na niego wpadnie i będzie mu również miło że Cię tu spotkał:)
NA ANONIMY NIE ODPOWIADAM .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...