PRZEPIS:na 1 osobę
1 spory rozbity kotlet schabowy
1-2 suszone pomidory
3-4 listki bazylii
1 plaster sera
pieprz ziołowy + trochę soli do posypania mięsa
bułka tarta ,jajko do panierowania
olej rzepakowy do smażenia
Mięso nacieramy z obu stron pieprzem ziołowym i ewent. lekko solą
Układamy składniki jak na zdjęciu
Składamy mięso na pół i ręką dociskamy boki
Panierujemy w jajku i w bułce
Smażymy na powoli na średnio rozgrzanym oleju
Ja najpierw rozgrzewam olej a jak już jest wystarczająco gorący to zmniejszam ciepło z 9 na 5./6(kuchnia elektryczna) i wtedy smażą się na ładny złoty kolor .
Żeby schabowy był smaczny nie wolno smażyć szybko dlatego tak rzadko je smażę bo nie znoszę pilnowania i tej bezczynności kuchennej ;)
świetny i smaczny pomysł na urozmaicenie zwykłego schabowego ;-)
OdpowiedzUsuńdokładnie i w sumie można do niego napchać co się tylko chce :)
Usuńrównież staram sie urozmaicać zwykłego schabowe. Połączenie pomidor-bazylia zawsze się sprawdza:) W ogóle roladki czy koperty ze schabu często goszczą na moim stole w różnych odsłonach:)
OdpowiedzUsuńaajajja smacznie! lubię schabowego z jajem sadzonym- ale czasami taki zwykły to jest coś!
OdpowiedzUsuńSmakowicie tu u Ciebie! Bardzo pomysłowy blogspot robiony z pasją!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.... i zapraszam do blospota turystycznego :)
Zostawiłem też info. na fanepage
OdpowiedzUsuń