Dziś bardzo szybko specjalnie dla Avrea chrusty staropolskie. Przepis dziś znalazłam w książce którą kupiłam z 10 lat temu a całkowicie o niej zapomniałam.Dziś rano również przygotowałam te chrusty i muszę powiedzieć ,że jak na taki szybki i w miarę tani przepis wyszły smaczne i kruche.
Ponieważ nie mam dziś na nic czasu więc lecę na skróty i przepis wklejam jako zdjęcie.Wybaczcie mi ;)
PRZEPIS:
Smażyłam na oleju rzepakowym,smalec absolutnie mi nie podchodzi smakiem i zapachem.
Polecam najpierw rozwałkować i przygotować wszystkie chrusty a dopiero smażyć .Będzie szybciej i chrusty się nie popalą.
Zrobiłam z podwójnej porcji i dobrze ,bo ta z przepisu to chyba dla 2osób
Wałkujemy oczywiście cienko !
świetnie Ci wyszły:)
OdpowiedzUsuńJa smażę wyłącznie na smalcu, olej mi się, niestety przypomina ...odbijaniem.
OdpowiedzUsuńDzisiaj już tylko wspomnienie zostało po paczkach i chrustach.
Ja jeszcze zrobię pączków ale tym razem upiekę w piekarniku będą zdrowsze.Mnie smalec nie podchodzi nawet jak pół na pół z olejem kiedyś zrobiłam .Kiedyś się tylko na smalcu smażyło wszystko nie tylko pączki ale chyba wtedy smalec był lepszy nie wiem bo teraz mi śmierdzi. A oleju używam rzepakowego ,ryżowego albo kokosowego to wtedy się nie odbija bo po słonecznikowym kiedyś to rapaholin łykałam a już najgorszy dla mnie jest uniwersalny olej.
Usuńuwielbiam:) pochłaniam ich zawsze mnóstwo! twoje wyglądają rewelacyjnie!
OdpowiedzUsuńpatrz jak ze mnie małpa nawet Ci nie podziękowałam , dziękuję
OdpowiedzUsuńbuziole