czwartek, 27 lutego 2014

CHRUSTY STAROPOLSKIE DLA AVREA :) łatwe i szybkie wykonanie


Dziś bardzo szybko specjalnie dla Avrea  chrusty staropolskie. Przepis dziś znalazłam w książce którą kupiłam z 10 lat temu a całkowicie o niej zapomniałam.Dziś rano również przygotowałam te chrusty i  muszę powiedzieć ,że jak na taki szybki i w miarę tani przepis wyszły smaczne i kruche.
Ponieważ nie mam dziś na nic czasu więc lecę na skróty i przepis wklejam  jako zdjęcie.Wybaczcie mi ;)

                                                                          PRZEPIS:
           Smażyłam na oleju rzepakowym,smalec absolutnie mi nie podchodzi smakiem i zapachem.

 Polecam najpierw rozwałkować i przygotować wszystkie chrusty a dopiero smażyć .Będzie szybciej i chrusty się nie popalą.

W opisie nie ma bicia wałkiem w ciasto ,ale ja natłukłam je ok 5 min żeby mieć pewność że będą takie jakie powinny być
Zrobiłam z podwójnej porcji i dobrze ,bo ta z przepisu to chyba dla 2osób
Wałkujemy oczywiście cienko !

5 komentarzy:

  1. Ja smażę wyłącznie na smalcu, olej mi się, niestety przypomina ...odbijaniem.
    Dzisiaj już tylko wspomnienie zostało po paczkach i chrustach.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja jeszcze zrobię pączków ale tym razem upiekę w piekarniku będą zdrowsze.Mnie smalec nie podchodzi nawet jak pół na pół z olejem kiedyś zrobiłam .Kiedyś się tylko na smalcu smażyło wszystko nie tylko pączki ale chyba wtedy smalec był lepszy nie wiem bo teraz mi śmierdzi. A oleju używam rzepakowego ,ryżowego albo kokosowego to wtedy się nie odbija bo po słonecznikowym kiedyś to rapaholin łykałam a już najgorszy dla mnie jest uniwersalny olej.

      Usuń
  2. uwielbiam:) pochłaniam ich zawsze mnóstwo! twoje wyglądają rewelacyjnie!

    OdpowiedzUsuń
  3. patrz jak ze mnie małpa nawet Ci nie podziękowałam , dziękuję
    buziole

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...