Uwielbiam zapach pomarańczy, uwielbiam skórki kandyzowane i świeże ścierane na tartce. Od niedawna również suszę skórki i miksuje. Używam do aromatyzowania cukru ciast, kawy ,czekolady na gorąco itp. Łącze z innymi przyprawami i w ten sposób mam mieszanki do ciast i mięs
PRZEPIS:
Obieram cienko skórki z pomarańczy ,cytryn (wcześniej oczywiście myje ,szoruje ,wycieram do sucha.
Suszę w piekarniku 80stC aż będą suche
Miksuje w TM obroty 10 Ale w zwykłym blenderze też powinno się udać
Przechowuje w szczelnym słoiczku
Obieram cienko skórki z pomarańczy ,cytryn (wcześniej oczywiście myje ,szoruje ,wycieram do sucha.
Suszę w piekarniku 80stC aż będą suche
Miksuje w TM obroty 10 Ale w zwykłym blenderze też powinno się udać
Przechowuje w szczelnym słoiczku
musi pachnieć bosko :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł;)
OdpowiedzUsuń