Spód do pizzy
wykonanie ciasta w TM lub urządzeniu które ma na dole noże i poradzi sobie z rozdrobnieniem ewentualnie na drobnej tarce można zetrzeć ser i dokładnie wymieszać.
*Użyłam sera mozarella w zalewie w torebkach po 125g.
*Użyłam sera mozarella w zalewie w torebkach po 125g.
PRZEPIS:
3 kulki sera mozarella
3 jajka
3 płaskie łyżki mąki kokosowej
1 łyżeczka oregano
sól,pieprz ,czosnek do smaku.
Ser miksujemy obr.5 /5sek. (można zetrzeć na drobnej tarce)
Dodajemy resztę składników i mieszamy wszystko na obr4.aż sie ładnie połączy ok.3-5s.
Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i rozkładamy cienko na duże koło.
Piekarnik nagrzany 200stC
Blachę na 2 poziom od dołu i pieczemy aż będzie lekko przyrumieniona (Nie patrzyłam niestety na czas)
Na upieczony spód wykładamy co lubimy i podpiekamy aż rozpuści się ser dodany na pizzę ok.10 min piekłam.
Spód zrobiłam 3 godz.wcześniej także można zrobić też dzień wcześniej .Ja na wierzch dałam sos pomidorowy wymieszany z czosnkiem i oregano ,ser żółty,fasolkę smażoną z boczkiem ,trochę fety i pomidora
Smacznego😀
3 kulki sera mozarella
3 jajka
3 płaskie łyżki mąki kokosowej
1 łyżeczka oregano
sól,pieprz ,czosnek do smaku.
Ser miksujemy obr.5 /5sek. (można zetrzeć na drobnej tarce)
Dodajemy resztę składników i mieszamy wszystko na obr4.aż sie ładnie połączy ok.3-5s.
Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i rozkładamy cienko na duże koło.
Piekarnik nagrzany 200stC
Blachę na 2 poziom od dołu i pieczemy aż będzie lekko przyrumieniona (Nie patrzyłam niestety na czas)
Na upieczony spód wykładamy co lubimy i podpiekamy aż rozpuści się ser dodany na pizzę ok.10 min piekłam.
Spód zrobiłam 3 godz.wcześniej także można zrobić też dzień wcześniej .Ja na wierzch dałam sos pomidorowy wymieszany z czosnkiem i oregano ,ser żółty,fasolkę smażoną z boczkiem ,trochę fety i pomidora
Smacznego😀
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.