Lubię jajka faszerowane ,bo można w nie napakować co się chce i zawsze będą smaczne.Tym razem są z wkładem rybnym pasującym na każdą okazję albo i bez okazji:)
PRZEPIS:
żółtka jaj(dałam 10szt)
puszka tuńczyka
kilka plastrów łososia wędzonego
z 25g masła
1 serek topiony (mały)
majonez
musztarda do smaku
ewent.sól pieprz
DO PRZYBRANIA:
kawior.cytryna,ser żółty,pomidory suszone ,listki szałwii
Wszystko zmiksować na gładką masę na koniec dodać majonez i musztardę ale tylko aby masa była na tyle gęsta by ją ładnie można było wycisnąć do jajek.
Przybrać i odstawić na trochę do lodówki
SMACZNEGO
Lubię jajka faszerowane ,bo można w nie napakować co się chce i zawsze będą smaczne.Tym razem są z wkładem rybnym pasującym na każdą okazję albo i bez okazji:)
PRZEPIS:
żółtka jaj(dałam 10szt)
puszka tuńczyka
kilka plastrów łososia wędzonego
z 25g masła
1 serek topiony (mały)
majonez
musztarda do smaku
ewent.sól pieprz
DO PRZYBRANIA:
kawior.cytryna,ser żółty,pomidory suszone ,listki szałwii
Wszystko zmiksować na gładką masę na koniec dodać majonez i musztardę ale tylko aby masa była na tyle gęsta by ją ładnie można było wycisnąć do jajek.
Przybrać i odstawić na trochę do lodówki
SMACZNEGO
Śliczne. Suszone pomidory i listki szałwii są... szałowe :)) Pozdrowienia
OdpowiedzUsuńDziękuję i poproszę o dwa;-)
OdpowiedzUsuńŁoooł:) to mi wygląda na jakąś "wyższą półkę", może podają takie w Hiltonie:)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis, będzie trzeba kiedyś wypróbować szczególnie że uwielbiam jajka pod każdą postacią :)
OdpowiedzUsuń